Dekorasyon

Gebelikte 27. Hafta

Bebeğinizle birlikte büyük ve hızlı bir gelişim süreci geçiriyorsunuz. Hamileliğinizin 27. haftası ve doğuma 13 hafta kadar var. Büyük bir bölümü atlattınız. Bebeğiniz tam olarak standart ölçülere ulaştığında ve gelişim sürecini tamamladığında sizinle olacak, ilk kez dünyaya gözlerini açacak.  Çok hareket etmesi ve sık sık dönüşler yapmasından endişe duymayın. Bebeğiniz hareketlerine devam ederken doğum zamanına ulaştığında gereken pozisyonu alacaktır. Kalp atışları çok net duyulabilecek şekilde kan pompalamaktadır. Bunu siz bile farkedebilirsiniz. Bebeğinizin ve sizin diğer gelişimlerine şimdi hep birlikte bakalım.

gebelikte 27. hafta bebek
gebelikte 27. hafta bebek

Bebeğinizin 27. haftada akciğer gelişimi de devam etmektedir. Bu onun doğumdan sonra dış dünyada rahat solunum alıp vermesini sağlamak için gereklidir. Çoğul gebeliklerde ve erken doğum riski taşıyan gebeliklerde doktorların önerisi ile kortizonlu iğneler kullanılmaktadır. Bu doğumdan sonra solunum cihazına gerek duymadan solunum alabilmesini sağlayacaktır. Bu iğneleri ciğer geliştirici iğneler olarak duymuş olabilirsiniz. Çoğul gebeliklerde erken doğum riski taşıdığı için bu mutlaka önlem olarak yapılmaktadır. Beyinde aynı şekilde doğuma kadar hala gelişim süreci içinde. Ama tabii büyük bir bölümünü tamamladı diyebiliriz. Artık göz kapaklarını hafif aralayıp etrafı tanımaya çalışacaktır. Henüz tam net olmasa da ışıkları ve gölgeleri farkedebilecektir. Bu aynı zamanda beyinin işlevini iyi yaptığını da göstermektedir. Bebeğinizin kafasında yer alan her şey mükemmel şekilde oluştu diyebiliriz. Bebeğiniz artık normal bir bebek gibi uyuyup uyanabiliyor. Bunu artık anne de rahatlıkla takip edebilir. Artık ağırlık olarak 1 kg ağırlığına ulaşmıştır. Boy uzunluğu 34-37 cm kadardır.

27. haftada anne adayi
27. haftada anne adayi

Siz de olabilen değişimler ise özellikle sık rastlanan durumlardan birisi idrarda yanmadır. Bu idrar yolu enfeksiyonu belirtisi olabilir mutlaka doktorunuzla görüşün. Yine sık idrara çıkma da ileri ki zamanlarda görülebilir. Bu bebeğin ve rahmin büyümesine bağlı mesaneye yapılan baskı sonucu görülür. Önce de dediğimiz gibi artık bu haftalarda doğum yapacağınız hastaneyi seçmiş olmanız gerekiyor. Yine bebek odasını düzenleme , kıyafetlerini, hastane çantanızı hazır bulundurmanız faydanıza. Bu konuda doğuma hazırlık listesi yazımızı inceleyebilirsiniz.Doğuma yakın anne adayları sık sık rüyalar görebilirler. Hatta rüyanızda bebeğinizle konuştuğunuzu ona sarıldığınızı görebilirsiniz. Bu haftada yine göğüslerinizde koyulaşma devam ediyor. Bu doğumdan sonra 12 hatta 24 aya kadar sürebilecek bir durum. 28. hafta gelişmeleri için burayı inceleyebilirsiniz.

Shares

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Shares