gebelik

Aşılama Tedavisinin Başarı Oranını Artırmanın Yolları

Aşılama Tedavisinin Başarı Oranı– Özellikle bu son yıllarda kısırlığın artmasına bağlı olarak ne yazık ki çiftlerin doğal yoldan bebek sahibi olması mümkün olamamakta. Bu sebepledir ki yardımcı üreme yöntemlerine oldukça fazla talep vardır. Ah bu sağlıksız gıdalar, hormonlu besinler, gdo lu gıdalar tamamen genetiğimizi bozmaya yönelik birer tehdit. Eskilerde evlenir evlenmez bebek sahibi olabilen çiftler artık kolayca bebek sahibi olamayabiliyor. Peki hangi yollar izleniyor? İlk olarak tedaviye sizdeki sorunun ve eşinizdeki sorunun nereden kaynaklandığına dair tahlil ve muayeneler yaptıkça başlıyor. Sorunun derecesine göre ilaç tedavisi ile yumurtlama takip edilir çatlatma gününde doktorunuz ilişki reçetesini yazacaktır bu durumda.

Başarısızlık durumunda tekrar ilaç tedavisi denenebilir ama olmadığı durumda aşılama tedavisine geçilir aşılama tedavisinde dikkat edilmesi gereken noktalar vardır tabii ki şansınızı biraz daha artırmak için. Aşılama hakkında biraz bilgi vermek gerekirse sperm hücrelerinin enjektör yardımı ile rahim boşluğuna bırakılma işlemidir. Doktorunuzun verdiği ilaçlara başlayıp bu sırada yumurta kontrollerine gelir gidersiniz. Yumurtalar istenilen boyuta gelene kadar ilaca devam edilir. Bu kullandığınız ilaçlar yumurta geliştirici haplar ya da iğneler olabilir. Yumurtaların 18-20 mm olduğunda ise çatlatma iğnesi yapılır bu tabii ki doktorunuzun dediği saat dilimi aralığında yapılır ayrıca yine çatlatma iğnesinden 36 saat sonra yumurtanın çatlayacağı düşünülerek yine doktorunuzun size  dediği zaman aralığında aşılama için kliniğe gelmeniz istenir. Çatlatma iğnesinden sonraki gün doktorunuz sizi çağıracaktır zaten eşinizle birlikte. Aşılama işlemi için erkekten sperm alınır. Bu alınma işlemi öncesi 3 gün perhiz uygulamanız gerekir. 3 günlük cinsel perhiz yani erkeğin spermlerinin daha yoğun ve kaliteli olanını seçmek içindir. Bu 3 gün süresince yani çatlatma iğnesi olduğunuz gün ve önceki 2 gün olmak üzer cinsel perhiz yapmalısınız. Aşılama ile hamile kalanlar nelere dikkat etmeli yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Alınan spermler laboratuvar ortamında özel teknik ile yıkanır temizlenir içinden en kaliteli olanları seçilir ve bekleme yapılmadan doktora getirilir aşılama işlemine başlanır. Aşılama yönteminin de aslında uygulanmasının bazı şartları vardır. Örneğin kadının tüplerinin açık olması, nedensiz kısırlık, rahim ağzı sorunu olanlar, erkekte sperm hareketliliğinin çok az olduğu durumlar,  spermin az olması ya da hiç olmaması durumlarında aşılamanın şansı çok çok az olacağı ya da hiç olamayacağı için aşılama yapmanız kabul edilemez. En çok da aşılama sonrası neler yapılması gerektiği, şansının nasıl artırılabileceği konusunda çok fazla soru gelebilmektedir. Aşılama uygulandıktan sonra zaten hemen kalkmazsınız kısa bir işlemdir ama siz kendinizi rahat hissettiğinizde kalkabilirsiniz. Zaten aşılama sonrası muhtemelen sizi 30-40 dakika dinlendireceklerdir. Hemen sosyal hayatınıza dönebilirsiniz ama en az 20 dakika dinlenmeniz mümkünse o gün tamamen yatıp dinlenmekte fayda var. Aşılamanın ilk defada %5-%20 oranında şansı vardır. Aşılama 3-4 kez uygulanabilmektedir. Bu duruma göre de değişebilmektedir.

Shares

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Shares