Gebelik Belirtileri

Gebeliğinizin 34. Haftasında Doğuma Adım Adım

Gözünüz aydın bebeğinize kavuşmanıza çok az kaldı. Şuan 8.5 ayınıza girdiniz. Bebeğiniz çok kısa bir süre sonra artık kollarınızda olacak. Eminim ki onu o kadar merak ediyorsunuz ki, neye benzediğini, kokusunu ona sarılacağınız günü sabırsızlıkla bekliyorsunuz. Artık bebeğinizin odasının hazır halde, doğum çantanızın kapı önünde bekliyor olması gerekiyor. Eminim ki uykusuzluk yaşadığınız geceler, sıkıntılarınızın arttığı şu günlerde doğuma hazır halde bulunmanız gerekiyor. Yani tüm hazırlıklarınızın bitmiş olması faydanıza. Kasık ağrılarınız, bel ağrılarınız birçok sıkıntı daha baş göstermiş durumda muhtemelen. Bu saatten sonra doktorunuzun verdiği tüm talimatlara uymalı temkinli hareket etmelisiniz. Bu hafta doktorunuz sizden NTS isteyebilir. NTS cihazı bebeğin kalp ritmini ve sizde ki kasılmaların ölçümünü yapacaktır. Artık bu haftadan itibaren her hafta nts cihazına gireceksiniz.

34 haftalik bebek hareketleri
34 haftalik bebek hareketleri

Bebeğiniz artık uzayan saçları ile artık daha şirin görünüyor. 46 cm uzunluğunda, 2150 gram ağırlığına ulaşan miniğiniz dışarıdaki yaşama ayak uydurabilecek kadar büyüdü ve gelişti. Özellikle ciğer gelişimi oldukça tamamlanmıştır ve bu hafta doğan bebeklerde çok az solunum sıkıntısı görülmektedir. Bebişiniz artık rahatlıkla gözlerini açıp kapatabiliyor. Gece gündüzü ayırt edebilen yavrunuz uyuduğunda gözlerini kapatır, uyandığında açar. Özellikle belirtmek isteriz ki ikiz gebelik yaşıyorsanız kontrol durumlarınızın daha sıklaştırılmasında fayda var. Çoğul gebeliklerde erken doğum riskinin göz önünde bulundurulması gerekir. Çoğul gebeliklerde hormonların yükselme oranının diğer normal gebeliklere oranla daha fazla olabileceği gibi her durumu sıkıntıyı iki kat yaşamanız doğaldır.

34 haftalik anne adayi görünümü
34 haftalik anne adayi görünümü

Anne adayı bu haftalarda dinlenmesi gerektiğini sürekli söylüyoruz ki yattığınız yerden kalkarken ani kalkışlar yapmayın. Yüksek tansiyon sorunu varsa doktorunuza bu durumu danışmalısınız ki zaten doktorunuz bunu kontrol altına alıp sürekli takip edecektir. Bu haftalarda normal şartlarda 11-12 kg kadar almış olmanız gerekir. Rahminiz o kadar daraldı ki bebeğinizin hareketleri daha keskin hatta bebeğinizin ellerini ayaklarını bile net bir şekilde hissedebilirsiniz. Doğum belirtileri arasında sık kısa kasılmalar, sırt ve belde ağrılar, amnion sıvısının boşalabilmesi, kanama olabilmesi ki bu rahmin ağzının açılmasına sebep olabilir. Bu durumlar aklınızda bulunsun fakat şunu da unutmayın bu belirtileri yaşamak illaki doğumun başladığı anlamına da gelmez. 35. haftanızda merak edilenler burada.

Shares

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Shares