Gebelik Belirtileri

35. Haftada Gebelik

Doğum vakti adım adım yaklaşırken doktor kontrollerinizin sıklaştığı bir haftaya girdik. Özellikle çoğul gebeyseniz bu daha önceki haftalarda başlaması gerekti. Çoğul gebeliklerde siz de artık biliyorsunuz ki erken doğum riski ile birlikte birçok risk beraberinde gelir. Doktor çağırmasa bile anne adayları içini rahatlatmak için muayenelere katılacaktır. Son haftalarda artık bebeğiniz hızla kilo alımına devam ederken gelişimlerinin de son safhalarına yaklaşmış durumda. Artık yeri iyice dar vaziyette bu da bebeğinizin yerini kısıtlıyor. Beyin ve akciğer gelişimlerini henüz tamamlayacakken doğum için kendini hazırlamaktadır.

35 haftalik bebek boyutu
35 haftalik bebek boyutu

Bebeğinizin beyni hızlı bir şekilde gelişimi tamamlarken aslında çok yumuşak bir yapıda bu da doğumda normal bir şekilde zararsız çıkabilmesi için. Akciğerler artık neredeyse tamam. Yani bu haftada doğan bir bebek neredeyse solunum sıkıntısı çekmesi gözlemlenmez. Boy uzunluğu 46 cm e ulaşan bebeğiniz artık doğuma kadar sadece kilo artışında olacak. Kilosu ise 2300 gram civarında. Bu doğuma kadar ortalama 3000-3500 gram olacaktır. Artık bebeğiniz doğum için pozisyon almış durumda olması gerekir. Yani bu baş aşağı denilen başın rahim ağzına yaklaştığı durumdur. Yine önceki haftada dediğimiz gibi 34-35 haftalarda artık her hafta nts cihazına bağlanacaksınız. Bu bebeğin kalp ritmi ve sizde ki kasılma ve sancıların ölçümünü yapacaktır. Bu haftada artık doğum yapacağınız hastaneyi seçmiş olmanız gerekir. Aynı zamanda yoğun bakım ünitesi olan tam teşekküllü bir hastanede doğum yapmanız avantajınıza olacaktır. Bu daha çok çoğul gebelik yaşayan anne adayları için de geçerlidir. Her konuda tedbir almakta fayda var. Sezaryen olacaksanız epidural doğum hakkında buradan bilgi sahibi olabilir kafanızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz.

35 haftalik ikiz gebe anne adayi
35 haftalik ikiz gebe anne adayi

Bebek büyüyüp rahminizde kapladığı alan daha çok olmuştur. Bu da artık idrar kesenize ve diğer organlara baskı yapabilmektedir. Özellikle mesaneye baskı sık sık idrara çıkmanıza sebep olur. Yine mideye baskı mide yanmaları ile karşınıza çıkar. Kaburganıza da aynı şekilde baskı olup rahatsızlık hissetmeniz olası. Tabii herkesin bu sıkıntıları yaşaması gerekmiyor. Eğer bunları yaşamıyorsanız gerçekten rahatsınız. Bu haftalarda artık doktok kontrollerinin sıklaştığını söylemiştik. Bu haftada doktorunuz rektal ve vajinal muayene yapacaktır ki bunda bir çeşit bakteri aranacaktır. Bu bakteri herkeste olmamakla birlikte bazı hamile kadınlarda olabilmekte ve fark edilememektedir. Eğer böyle bir bakteri mevcut ise doğum sırasında antibiyotik kullanmalı bu bakterinin bebeğe geçmesi önlenir. Bu bakteri bebeğe geçtiği durumda menenjit, zatürre ya da kan enfeksiyonu gibi sorunlara sebep olmaktadır. Sonraki haftanız olan 36. haftayı merak ediyorsanız yazımızı inceleyebilirsiniz.

Shares

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Shares