Gebelik Belirtileri

Gebeliğinizin 26. Haftasında Neler Oluyor?

25 haftayı geride bıraktınız. Siz ve bebeğiniz bu kadar zaman içinde çok yol katettiniz. Bebeğiniz hızla gelişip tüm oluşumlarını tamamlarken siz de kimi zaman kolay kimi zaman zor zamanlar atlattınız. Artık doğuma çok az bir zaman kala bebeğiniz ile ilgili hazırlıkları tamamlamaya çalışmalısınız. Doğuma yaklaştıkça belki hareket etmekte zorlu çekebilir bu tür işlerle ilgilenecek vakit bulamayabilirsiniz. O yüzden bebeğin odasının düzenlenmesi, kıyafet alışverişi gibi konuları şimdiden halletmek iyi olacaktır. Özellikle bebeğin odasını düzenlemek için buradan bebek odası örneklerine ve nasıl düzenleme yapmanız konusunda yardım alabilirsiniz.Doğuma yaklaştıkça kafanızda yer eden endişe verici sorulardan kurtulmaya çalışın, daha pozitif, Allah’a inanarak umutvar olun ki her şey yolunda gitsin. Endişeleri düşündükçe, ya da türlü türlü olumsuz sorularla işin içinden çıkamaz hale gelirsiniz. Buradan doğum türü olan epidural anestezili doğum yöntemini düşünüyorsanız ve merak ediyorsanız inceleyebilir bilgi edinebilirsiniz.

gebelikte 26. hafta bebek görüntüsü
gebelikte 26. hafta bebek görüntüsü

Gelelim 26. haftaya. Bu haftada bebeğinizin gelişimlerine bakacak olursak bu haftalarda kilo alımları oldukça fazla. Cilt altı yağ dokuları gelişmekte bu da kilo almasını sağlamaktadır. 34-36 cm 800-900 gram ağırlığına ulaşmış olan bebeğinizi bir henüz cildi kırışık ve cilt altı damarlardan dolayı kırmızıdır. Bu haftalarda akciğerler hala gelişmeye devam ediyor. Akciğerlerde bulunan alveol denilen hava kesecikleri bu hafta oluşur. Akciğerlerin iyi gelişmesi erken doğan bebeğin solunumu açısından önem taşır. Hatta ikiz gebelikler erken doğum riskini çoğunlukla yaşadığı için doktorunuz ciğer geliştirici iğne olmanızı isteyecektir. Bu erken doğabilecek bebeklerin dış dünyaya geldiğinde rahat solunum alması için gereklidir. Bebeğinizde artık çok şaşırtıcı bir kavrama yeteneği mevcut. Özellikle anne rahmi içinde tek oyuncağı olan göbek kordonunu kavrar çekiştirir. Neyse ki kordon buna dayanabilecek güçlükte. Gittikçe yüzü belirgin hale gelmeye başlayan bebeğiniz neredeyse doğuma hazır.

22. haftada yalaci dogum sancilari görülebilir
22. haftada yalaci dogum sancilari görülebilir

Anne adayları bu haftalarda başlayarak 30. haftadan sonra daha sıklıkla yalancı kasılmalar yaşayabilirler. Bu haftada yine tansiyon yükselmesi ve el ayaklarda şişlikler görülebilir. Bunu mutlaka doktorunuza danışmalısınız ki zaten doktorunuz bunu size soracaktır. Bu haftalarda da önceden yaptığınız gibi sık sık ve az dengeli beslenmelisiniz. Biliyorsunuz ki artık son haftalara doğru kolaylaşmayacak zorluklar baş gösterecektir. Dişinizi sıkın ve bu kalan haftaları da bebeğiniz için doğru bir şekilde geçirin. 27. hafta gelişmeleri için burayı inceleyebilirsiniz.

Shares

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Shares