gebelik

Bebeğimin Cinsiyetini Kendim Nasıl Anlarım Bu Mümkün mü??

Bebeğimin Cinsiyetini Kendim Nasıl Anlarım– Anne ve babalar için bebeğinin cinsiyetini öğrenmek heyecan verici bir durumdur. Hamileliğin en başından sonuna kadar gerçi heyecanlar tecrübelerle geçecek ama en çok merak edilen şeylerden biri de bebeğin cinsiyetidir. Ona göre isim aranır ona göre kıyafetler alınır ve oda dekorasyonu yapılır. Bebeğin cinsiyetini öğrenebileceğiniz ama tabii bilimsel verilerden çok uzak yöntemler de var tabii her anne merakından bu yöntemleri denemeden de edemiyor. Hatta cinsiyet belirleme testleri bile çok sayıdadır bunlar da hamileliğinize dair sorularla tahmini bir cinsiyet belirleme yapılmaktadır. Kimisi de yediğinizden içtiğinizden neye daha çok aşerdiğinize göre tahminler yürütür hanımlar evet biliyorum ki bu durum çok meraklandırıyor sizleri ama bu tahmini şeyler hepsi eğlence için.

Tabii ki olaya bilimsel açıdan baktığımızda durum daha ciddi bir hal alıyor ve bebeğin cinsiyetinin daha anne rahmine düştüğü anda oluştuğunu bildiğinizi düşünüyorum. Tabii burada belirleyici etken spermlerin kromozomu. Cinsiyet ayırımını yapan sperm hücreleridir. Kadında yer alan xx kromozomuna erkekten gelen y kromozomu etki eder ve cinsiyeti erkek olarak oluşturur. Yani erkekte yer alan x ve y kromozomundan x eklenirse kız y kromozomu eklenirse erkek cinsiyet oluşur. Çok eskilerde bilinmezdi bu ninelerimiz tarafından özellikle bu durum için hep kadın suçlanırdı. Bir erkek evlat doğuramadın gibi aşağılayıcı sözlerle kadın suçlanırdı ama işin aslı erkekte biterdi bunu bilmezlerdi. Keşke o zamanlarda da bu bilgi bilinseydi de o kadar kız evlat toprağa diri diri gömülmeseydi. Neyse biz konumuza dönecek olursak sizin bebeğinizin cinsiyetini anlamanız konusunda bazı denemeler yapabilirsiniz ama bunun dediğim gibi eğlenceden öte tarafı olmaz. Eğer herhangi bir yöntem tutarsa bu şansınıza olur. Bir de çin takvimi var tabi ki cinsiyet belirlemede. Nispeten de doğru çıkabilmekte. Çin takvimine göre cinsiyet belirleme.

Cinsiyet belirlemede çok söylenen bir durum vardır ilk haftalarda kanama yaşanırsa bu daha çok kız bebeğe işaret eder derler. Yine dediğim gibi doğruluk payı düşük. Yine erkek bebek anneleri daha güzel olurmuş yüzlerine bir güzellik gelirmiş derler kız bebek anne adayları ise çirkinleşirmiş nedense?? Şöyle derler kız bebek annesinin güzelliğini alırmış ne kadar doğru bilemiyorum ne kadar kesinlik payı var ama deneyebilirsiniz hanımlar. Yine hanımlar bence bunun hiç olur yanı yok ama size söylemek istiyorum. Aşermek neye daha çok aşerirseniz o cinsiyet belirlemede etken olurmuş. Örneğin tatlı daha çok isteyenler erkek ekşi şeyler canı çekenlerin ise kızı olurmuş bu benim hamileliğimde hiç işe yaramadı söyleyeyim. Bebeğinizin cinsiyetini en doğru şekilde ultrasondan öğrenebilirsiniz bu yöntemleri denemek serbest evet ama tabii ki kesinlik payı çok olmayacaktır. Dediğim gibi anne adayları bebeğinizin cinsiyetinin kesin olarak öğrenebilmeniz 15-16. haftalara girmeniz gerekiyor. Bu haftalarda bebeğin cinsiyeti ile bilgi verilebilir ama net bir bilgi için 18-20. haftalar beklenmesi gerekiyor. Bazı bebekler ultrasonda ters dönebiliyor göstermeyebiliyorlar da. Yani bebeğinizin cinsiyet organının gelişmiş ve ultrasondan anlaşılabilecek kadar gelişmiş olmalı ki bu da bize cinsiyet hakkında bilgi versin. Hamilelik belirtilerine göre de cinsiyet belirleme yapabilirsiniz.

Shares

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Shares