Gebelik Belirtileri

Gebelikte 32. Hafta Gelişmeleri

Sizinle birlikte beslenmeye devam eden bebeğiniz hızla doğuma hazırlanıyor. Artık geri sayıma başladığınız şu haftalarda beslenmenize çok dikkat etmeniz gerekiyor. 32. haftanız ile birlikte 8. ayınız da bitmiş oluyor. Bu zamanlar artık çok dikkat edilmesi gereken haftalar. Bol bol dinlenmeli. Ağır işlerden kaçınmalısınız. Artık yapmanız gereken şeyler dinlenmek, beslenmek, uyumak ve tuvalet ihtiyacı. Rahmin ağzında bulunan sümüksü yapıda bir sıvı bulunmaktadır. Bu sıvının gelmesi de sancıların başlaması ile ortaya çıkar. Bu konuda hemen doktorunuza başvurmalısınız. Şimdi dilerseniz 32. haftaya dair tüm gelişmeleri hep birlikte inceleyelim.

32 haftalik bebek görünümü
32 haftalik bebek görünümü

43-44 cm uzunluğuna, 2000 gram ağırlığına ulaşan bebeğiniz artık sizi fazla yorabilir. Hareketleri ve tekmeleri belirgin bir şekilde can acıtıcı dahi olabilir. Bu da aslında sağlıklı gelişim sürdüğünü gösteren bir durumdur. Bu aynı zamanda kas ve kemiklerinin çok iyi geliştiğini de gösterir. Siz ve bebeğiniz artık kavuşmaya az bir zaman kala onunla bol bol konuşup onunla bağınızı güçlendirebilirsiniz zira o artık anneyi çok iyi tanıyor. Bebeğiniz artık rahatlıkla emebiliyor. Cilt dokusu ise artık pembeleşmeye ve doğumda bir bebeğin cildi nasılsa o şekle dönüşmeye başlar. Artık vücudundaki kısa tüyleri dökme çabasındadır. Bu doğuma kadar tamamen yok hale gelecektir. Çok fazla hareket değiştiren küçük yaramazınıza söz geçiremezsiniz. O her istediğini yapabilir. Bebeğiniz bu haftalarda artık baş aşağı şeklinde durabilir. Bu şekilde doğuma kadar dahi kalabilir. Bebeğiniz artık bu hafta itibariyle rüya görmeye bile başlayabilir. İncelemelere göre bebeğin beynindeki rem uykusu (rüya uykusu) bu haftalarda gelişmektedir. Buradan doğum ile ilgili bebek ve size ait alışveriş listesine bakarak doğum çantanızı hazırlayabilirsiniz.

32 hafta gebe anne adayi
32 hafta gebe anne adayi

Yalancı kasılmalar bu haftalarda söz konusu. Bu kasılmalar aslında sizi korkutmasın. Bu sadece sizi doğuma hazırlayan kasılmalardır. Kasılmalar sizi rahatsız ediyorsa başladığında yavaş yavaş hareket etmeniz kasılmaları önleyecektir. Bebeğiniz karnınızda gittikçe yer etmeye başlarken bu içinde bulunduğu suyun da azalmaya başlaması demektir. Son haftalarda çok sık endişe duyan anneler sık sık doktor kontrollerine gidebilirler. Artık doğuma hazır olduğunuzu bilmeniz lazım. Eşiniz ile küçük bir doğum tatbikatı yapabilirsiniz. Böylece doğum anı geldiğinde telaşa kapılmazsınız. Bebeğinizin hareketlerini izlemeye devam etmelisiniz. Olası kanama su gelmesi durumunda mutlaka doktorunuzla görüşmelisiniz. 33. haftanızı merak ediyorsanız buradan inceleyebilirsiniz.

Shares

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Shares